ADEVARUL PUR

Intr-o lume in care nimic nu pare sa aiba sens, triumfa doar un singur lucru...ADEVARUL

8 iunie 2013Masa cu painile pentru punerea inainte

 
Sa faci o masa de lemn de salcam; lungimea ei sa fie de doi coti, latimea de un cot si inaltimea de un cot si jumatate.
S-o poleiesti cu aur curat si sa-i faci un chenar de aur de jur imprejur.
Sa-i faci imprejur un pervaz de un lat de mana; peste el sa pui un chenar de aur de jur imprejur.
Sa faci pentru masa patru verigi de aur si sa pui verigile in cele patru colturi, care vor fi la cele patru picioare ale ei.
Verigile sa fie langa pervaz si in ele se vor vara drugii ca sa duca masa.
Drugii sa-i faci din lemn de salcam si sa-i acoperi cu aur; si ei vor sluji la ducerea mesei.
Sa-i faci farfurii, catui, potire si cesti ca sa slujeasca la jertfele de bautura: sa le faci de aur curat.
Sa pui pe masa painile pentru punerea inainte, ca sa fie necurmat inaintea Mea.

 
Sfesnicul

 
Sa faci un sfesnic de aur curat: sfesnicul acesta sa fie facut de aur batut: piciorul, fusul, potirasele, gamalioarele si florile lui sa fie dintr-o bucata.
Din laturile lui sa iasa sase brate; trei brate ale sfesnicului dintr-o parte si trei brate ale sfesnicului din cealalta parte.
Pe un brat sa fie trei potirase in chip de floare de migdal, cu gamalioarele si florile lor si pe celalalt brat trei potirase in chip de floare de migdal cu gamalioarele si florile lor; tot asa sa fie si cele sase brate care ies din sfesnic.
Pe fusul sfesnicului, sa fie patru potirase in chip de floare de migdal cu gamalioarele si florile lor.
Sa fie o gamalioara sub cele doua brate care ies din fundul sfesnicului, o gamalioara sub alte doua brate; tot asa sa fie si sub cele sase brate care ies din sfesnic.
Gamalioarele si bratele sfesnicului sa fie dintr-o singura bucata; totul sa fie de aur batut, de aur curat.
Sa faci cele sapte candele, care vor fi puse deasupra, asa ca sa lumineze in fata.
Mucarile si cenusarele lui sa fie de aur curat.
Se va intrebuinta un talent de aur curat pentru facerea sfesnicului cu toate uneltele lui.
Vezi sa faci dupa chipul care ti s-a aratat pe munte.

 
Cortul

 
Cortul sa-l faci din zece covoare de in subtire rasucit si din materii vopsite in albastru, purpuriu si caramiziu; pe el sa faci heruvimi, lucrati cu maiestrie.
Lungimea unui covor sa fie de douazeci si opt de coti, iar latimea unui covor sa fie de patru coti; toate covoarele sa aiba aceiasi masura.
Cinci din aceste covoare sa fie prinse impreuna, iar celelalte cinci covoare sa fie de asemenea prinse impreuna.
La marginea covorului cu care se sfarseste cea dintai impreunare de covoare, sa faci niste chiotori albastre; tot asa sa faci la marginea covorului cu care se sfarseste a doua impreunare de covoare.
La cel dintai covor sa faci cincizeci de chiotori, iar la marginea covorului cu care se sfarseste a doua impreunare de covoare sa faci tot cincizeci de chiotori. Chiotorile acestea sa se potriveasca unele cu  altele si sa vina fata in fata.
Apoi sa faci cincizeci de copci de aur si cu copcile acestea sa prinzi covoarele unul de altul, asa incat cortul sa alcatuiasca un intreg.
Sa mai faci niste covoare din par de capra, ca sa slujeasca de acoperis peste cort; sa faci unsprezece covoare din acestea.
Lungimea fiecarui covor sa fie de treizeci de coti si latimea fiecarui covor sa fie de patru coti; toate cele unsprezece covoare sa aiba aceiasi masura.

Pe cinci din aceste covoare sa le legi impreuna deosebit si pe celelalte sase deosebit, iar pe al saselea  covor sa-l indoiesti in fata cortului.
Sa pui apoi cincizeci de chiotori la marginea covorului cu care se sfartseste cea dintai impreunare de covoare si cincizeci de chiotori la marginea covorului cu care se sfarseste a doua impreunare de covoare.
Sa faci cincizeci de copci de arama si sa pui copcile in chiotori.
Sa impreuni astfel acoperisul cortului, asa incat sa alcatuiasca un intreg
Fiindca va mai trece ceva din covoarele acoperisului cortului, jumatate din ce trece dintr-un covor sa acopere partea dinapoi a cortului;
Iar ce mai trece din lungimea celorlalte covoare ale acoperisului cortului, sa cada cate un cot deoparte si un cot de cealalta parte, peste cele doua laturi ale cortului, asa incat sa le acopere.
Sa mai faci apoi pentru acoperisul cortului o invelitoare de piei de berbeci vopsite in rosu si peste ea o invelitoare de piei de vitel de mare.
Apoi sa faci niste scanduri pentru cort; scandurile acestea sa fie de lemn de salcam, puse in picioare.
Lungimea fiecarei scanduri sa fie de zece coti si latimea fiecarei scanduri sa fie de un cot si jumatate.
Fiecare scandura sa aibe doua urechi unite una cu alta; asa sa faci la toate scandurile cortului.
Sa faci douazeci de scanduri pentru cort, in spre latura de miazazi.
Sub cele douazeci de scanduri, sa pui patruzeci de picioare de argint, cate doua picioare sub fiecare scandura pentru cele doua urechi ale ei.
Pentru a doua latura a cortului, latura de miaza noapte, de asemenea sa faci douazeci de scanduri, impreuna cu cele patruzeci de picioare de argint ale lor: cate doua picioare sub fiecare scandura.
Pentru fundul cortului in spre latura de apus, sa faci sase scanduri.
Sa mai faci doua scanduri pentru unghiurile din fundul cortului;
Sa fie cate doua la un loc incepand de jos si bine legate la varf cu un cerc; amandoua aceste scanduri, care sunt puse in cele doua unghiuri, sa fie la fel.
Vor fi astfel opt scanduri, cu picioarele lor de argint, adica saisprezece picioare, cate doua picioare sub fiecare scandura.
Sa faci apoi cinci drugi de lemn de salcam pentru scandurile uneia din partile cortului,
Cinci drugi pentru scandurile din a doua parte a cortului si cinci drugi pentru scandurile din partea din fundul cortului din spre apus.
Drugul de la mijloc sa ajunga de la un capat pana la celalalt al scandurilor.
Sa poleiesti scandurile cu aur si verigile in care vor intra drugii, sa le faci de aur, iar drugii sa-i poleiesti tot cu aur.
Cortul sa-l faci dupa chipul care ti s-a aratat pe munte.

Astfel, a fost o seara si apoi a fost o dimineata...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu