ADEVARUL PUR

Intr-o lume in care nimic nu pare sa aiba sens, triumfa doar un singur lucru...ADEVARUL

8 mai 2011

Fiii lui Noe

Fiii lui Noe, care au iesit din corabie, erau: Sem, Ham si Iafet; Ham este tatal lui Canaan.
Acestia au fost cei trei fiii ai lui Noe si din ei s-au raspandit oamenii peste tot pamantul.
Noe a inceput sa fie lucrator de pamant si a sadit o vie. A baut vin s-a imbatat si s-a dezgolit in mijlocul cortului sau.
Ham tatal lui Canaan, a vazut goliciunea tatalui sau si a spus celor doi frati ai lui afara.
Atunci Sem si Iafet au luat mantaua, au pus-o pe umeri, au mers dea’ndaratelea si au acoperit goliciunea tatalui lor; fiindca fetele erau intoarse inapoi, n-au vazut goliciunea tatalui lor. Noe s-a trezit din ameteala vinului si a aflat ce-i facuse fiul sau cel mai tanar.
Si a zis: “Blestemat sa fie Canaan, sa fie robul robilor fratilor lui!”
El a mai zis: “Binecuvantat sa fie Domnul, Dumnezeul lui Sem, si Canaan sa fie robul lui! Dumnezeu sa largeasca locurile stapanite de Iafet, Iafet sa locuiasca in corturile lui Sem si Canaan sa fie robul lor!”
Noe a trait dupa potop 350 de ani. Toate zilele lui Noe au fost de 950 de ani; apoi a murit.

- Urmasii lui Iafet -

Iata spita neamului fiilor lui Noe: Sem, Ham si Iafet.
Dupa potop li s-au nascut fii.
Fiii lui Iafet au fost: Gomer, Magog, Madai, Iavan, Tubal, Mesec si Tiras.
Fiii lui Gomer: Aschenaz, Rifat, si Togarma.
Fiii lui Iavan: Elisa, Tarsis, Chitim, si Dodanim.
De la ei se trag popoarele din tarile neamurilor de pe malul marii, dupa tinuturile lor, dupa limba fiecaruia, dupa familiile lor, dupa semintiile lor.

- Urmasii lui Ham -

Fiii lui Ham au fost: Cus, Mitraim, Put, si Canaan.
Fiii lui Cus: Seba, Havila, Sabta, Raema si Sabteca.
Fiii lui Raema: Seba si Dedan.
Cus a nascut si pe Nimrod: el este acela care a inceput sa fie puternic pe pamant.
El a fost un viteaz,vanator inaintea Domnului; iata de ce se zice: “Ca Nimrod, viteaz vanator inaintea Domnului”.
El a domnit la inceput peste Babel, Erec, Acad si Calne, in tara Sinear. Din tara aceasta a intrat in Asiria; a zidit Ninive, Rehobot-ir, Calah si Resen intre Ninive si Calah;  aceasta este cetatea cea mare.
Mitraim a nascut pe Ludimi, Anamimi, Lehabimi, Nahtuhimi, Patrusimi, Casluhimi (din care au iesit Filistenii) si pe Caftorimi.
Canaan a nascut pe Sidon, intaiul lui nascut si pe Het; si pe Iebusiti pe Amoriti, pe Ghirgasiti, pe Heviti, pe Architi pe Siniti, pe Arvaditi, pe Temariti, pe Hamatiti. In urma familiile Cananitilor s-au imprastiat. Hotarele Cananitilor se intindeau de la Sidon, cum mergi spre Gherar, pana la Gaza si cum mergi spre Sodoma, Gomora, Adma si Teboim, pana la Lesa.
Acestia sunt fiii lui Ham, dupa familiile lor, dupa limbile lor, dupa tarile lor, dupa neamurile lor.

- Urmasii lui Sem -

Si lui Sem, tatal tuturor fiilor lui Eber si fratele cel mare a lui Iafet, li s-au nascut fii.
Fiii lui Sem au fost: Elam, Asur, Arpacsad, Lud si Aram.
Fiii lui Aram: Ut, Hul, Gheter si Mas.
Arpacsad a nascut pe Selah; si Selah a nascut pe Eber.
Lui Eber i s-au nascut doi fii: numele unuia era Peleg, numit asa pentru ca pe vremea Lui s-a impartit pamantul; iar numele fratelui sau era Ioctan.
Ioctan a nascut pe Almodad, pe Selef, pe Atarmavet, pe Ierah, pe Adoram, pe Uzal, pe Dicla, pe Obal, pe Abimael, pe Seba, pe Ofir, pe Havila si pe Iobab. Toti acestia au fost fii lui Iotan.
Ei au locuit de la Mesa, cum mergi spre Sefar, pana la muntele rasaritului.
Acestia sunt fii lui Sem, dupa familiile lor, dupa limbile lor, dupa tarile lor, dupa neamurile lor.
Acestea sunt familiile fiilor lui Noe, dupa spita neamului lor, dupa neamurile lor. Si din ei au iesit neamurile care s-au raspandit pe pamant dupa potop.
Dupa doi ani de la inceputul potopului s-a nascut primul copil. Noe a mai trait dupa potop inca 350 de ani si a vazut planul reinnoit incepand chiar cu el. El nu a mai avut copii.
Dar fii sai si nurorile sale se inmultira. Punerea planului in aplicare nu insemna nasterea de copii pentru razboaie si patarea din nou a pamantului cu sange.
Dumnezeu stabili cu Noe si urmasii sai si cu cei care vor urma legamantul cu privire la sfintenia sangelui insusi viata. Deci, Dumnezeu aduse din nou toate lucrurile la fel ca la inceput cand era Adam.
Dumnezeu Datator de viata, a facut legamant cu omul ca poate ucide animale dar numai cu scop de hrana cu scop trebuincios de mancare, adica numai daca nu este altceava de mancare si nu din dorinta doborarii lor si placerea de a ucide. Dumnezeu zise acelora care i se inchina Lui: “Tot ce misca si are viata sa va slujeasca de hrana; toate acestea vi le dau ca si iarba verde. Numai carne cu viata ei, adica sangele ei, sa nu mancati. Caci voi cere inapoi sangele vietilor voastre; il voi cere inapoi de la orice dobitoc: si voi cere inapoi viata omului din mana omului din mana oricarui om care este fratele lui. Daca varsa cineva sangele omului si sangele lui sa fie varsat de om; caci Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Lui.” (Geneza 9. 3-6).
Semnul vizibil dintre Noe, urmasii lui si Dumnezeu este curcubeul. Acest curcubeu care apare pe cer este legamantul sangelui si Dumnezeu. Cand voi strange nori deasupra pamantului, va apare curcubeul si-mi voi aduce aminte si nu voi mai lasa, sa se stranga apele pentru potop ca sa nimiceasca orice faptura. Adica, nu mai varsati sange, ca sa fiu obligat sa-l cer inapoi din mana voastra.

- Turnul Babel -

Tot pamantul avea o singura limba si aceleasi cuvinte.

Pornind ei inspre rasarit, au dat peste o campie in tara Sinear si au descalecat acolo.
Si au zis unul catre altul: “Haidem, sa facem caramizi si sa le ardem bine in foc” Si caramida le-a tinut loc de piatra, iar smoala le-a tinut loc de var.
Si au mai zis: “Haidem sa ne zidim o cetate si un turn al carui varf sa atinga cerul si sa ne facem un nume, ca sa nu fim imprastiati pe toata fata pamantului”.
Domnul s-a pogorat sa vada cetatea si turnul, pe care-l zideau fiii oamenilor.
Si Domnul a zis: “Iata, ei sunt un singur popor si toti aceiasi limba: si iaca de ce s-au apucat; acum nimic nu iar impiedica sa faca tot ce si-au pus in gand.
Haidem sa ne pogoram si sa le incurcam acolo limba, ca sa nu-si mai inteleaga vorba unii altora
Si Domnul i-a imprastiat de acolo pe toata fata pamantului.

Astfel, a fost o seara si apoi a fost o dimineata...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu