ADEVARUL PUR

Intr-o lume in care nimic nu pare sa aiba sens, triumfa doar un singur lucru...ADEVARUL

5 iunie 2011

Judecata lui Dumnezeu asupra pamantului



Datorita unor informatii televizate referitoare la “Sfarsitul lumii” am intrerupt continuarea articolul precedent  si o sa va scriu un pic despre asta:

JUDECATA  LUI  DUMNEZEU ASUPRA  PAMANTULUI  ADUCE  NUMAI  BUCURIE
           
Pe cei care nu au citit Sfanta Scriptura ii cred, ca atunci cand aud asemenea stire [sfarstiul lumii] au o stare de suparare, frica si groaza. Vin prea multi la televizor sa-si expuna aberatiile fara a cunoaste insa Biblia care a fost scrisa prin revelatie divina, prin profeti si apostoli. Ma adresez cu precadere crestinilor care stiu ca aceasta este revelatia Domnului pentru om. De la Adam si pana la Apocalipsa, Dumnezeu a facut o revelatie pentru om ca acesta sa nu fie in nesiguranta si in nestiinta.Dumnezeu i-a spus omului tot ce trebuia sa stie despre planul Sau.
La Psalmul 98.4,9  scrie: “Strigati catre Domnul cu strigate de bucurie, toti locuitorii pamantului;  chiuiti, strigati de bucurie!  Si cantati laude!”. Caci El vine sa judece pamantul.
Oamenii asteapta cu frica si groaza “ziua de judecata“. Singurul motiv de teama ar fi lipsa de informare, caci acestia sunt ignoranti si lenesi si nu citesc si nu-i intereseaza. Mai mult se si manipuleaza unii pe altii afisandu-si superioritatea nejustificata spunand ca asta a mai fost si o sa mai fie cat e lumea si pamantul, fara sa cerceteze. Iar cand vine unul cu o stire grozava ca sa para cunoscator, multi zic: aoleo! ce ne facem?
“Dumnezeu nu tine seama de vremurile de nestiinta si porunceste acum tuturor oamenilor de pretutindeni sa se pocaiasca. Adica sa-si recunoasca greselile si sa nu le mai faca si sa asculte de Cuvantul Lui. Pentru ca a oranduit  o zi la care va judeca lumea dupa dreptate, prin Omul (Isus) care L-a randuit  pentru aceasta si despre care a dat tuturor oamenilor o dovada netagaduita prin faptul ca L-a inviat din morti…(Fapt. Apost.17.30,31). 
Aceasta judecata nu vine ca judecata omului, la tribunal, pe pamant – l-a judecat si l-a condamnat, adica i-a si dat sentinta. Pentru Dumnezeu o zi este ca o mie de ani, si o mie de ani e ca o zi. (2 Petru 3.8). Deci atat va tine judecata.
In gradina Edenului Dumnezeu i-a spus lui Adam ca daca va manca din acel pom care i-a interzis va muri negresit in aceiasi zi. Si Adam a trait 930 ani. El vorbea de ziua Lui nu de zilele pe pamant.
In acesti 1000 de ani, Dumnezeu ne va aduce la cunostinta tot ce trebuie sa stim despre Imparatia Lui, despre Satan ca va fi legat sa nu mai aiba puteri sa insele lumea, despre examinarea tuturor lucrurilor din partea Lui si despre rasplatirea celor care vor asculta de Cuvantul intelepciunii Lui. Nu de asta trebuie sa ne temem noi caci ne iubeste mai mult decat realizam. Dumnezeu zice: ”Eu nu doresc moartea pacatosului, ci indreptarea lui”.
“Robul acela care a stiut voia stapanului sau si nu s-a pregatit deloc si n-a lucrat dupa voia lui, va fi batut cu multe lovituri, dar cine n-a stiut-o si  a facut lucruri vrednice de lovituri va fi batut cu mai putine lovituri. Cui i s-a dat mult, i se va cere mult si cui i s-a incredintat mult, i se va cere si mai mult”. (Luca 12.47,48).
Aici se vorbeste si de cei carora li s-au incredintat misiuni din planuri multe sau mari, cei care conduc grupuri mari de oamnei, chiar si popoare, carora li s-au dat averi, etc.
“Caci cand se implinesc judecatile Tale pe pamant, locuitorii lumii invata dreptatea”. (Isaia 26.9).
De aceea, sa nu judecati nimic inainte de vreme pana va veni Domnul, care va scoate la lumina lucrurile ascunse in intuneric si va descoperi gandurile inimilor. Atunci fiecare isi va capata lauda de la Dumnezeu. Daca ar fi fost o zi de frica si de groaza, cum vorbesc unii si ne insala, de ce ar fi spus Dumnezeu: "Se bucura neamurile si se veselesc; caci Tu judeci popoarele cu neprihanire si povatuiesti neamurile pe pamant. Te lauda popoarele, Dumnezeule, toate popoarele te lauda. Pamantul isi da roadele: Dumnezeu, Dumnezeul nostru ne binecuvanteaza si toate marginile pamntului se tem de El”. (Psalm 67.4). Faptul ca unii oameni asteapta cu teama sfarsitul lucrurilor existente aceasta provine din confuzia care se face din intelegerea gresita a lucrarii de inceput si cea de pe parcursul ei. In Apocalipsa 16.18 scrie “Si au urmat fulgere, glasuri, tunete, si s-a facut un mare cutremur de pamant asa de tare cum de cand este omul pe pamant n-a fost un cutremur asa de mare. Si ziceau muntilor si stancilor cadeti peste noi si ascundeti-ne de Fata Celui ce sade pe scaunul de domnie si de mania Mielului. Caci a venit ziua cea mare a maniei Lui, si cine poate sta in picioare”? (Apocalipsa 6.16,17). Fiul Omului va trimite pe ingerii Sai si ei vor smulge din Imparatia Lui toate lucrurile care sunt pricina de pacatuire si pe cei care savarsesc faradelegea si ii vor arunca in cuptorul aprins; acolo va fi plansul si scrasnirea dintilor”. (Matei 13.41,42). Toate acestea sunt explicate simbolic - care este timpul judecatii, sistemelor bazate pe nedreptate si neadevar si care treptat, in acest timp de manie, vor da locul Imparatiei lui Cristos. La Daniel 2.44 scrie: ”Dar in vremea acestor imparati Dumnezeul cerurilor va ridica  o imparatie care nu va fi nimicita niciodata si care nu va trece sub stapanirea unui alt popor. Ea va sfarama si va nimici toate acele imparatii si ea insasi va dainui vesnic”. Totul se va petrece in interiorul celor 1000 de ani.
“Cand se vor implini cei 1000 ani Satana va fi dezlegat si va iesi din temnita lui ca sa insele din nou neamurile care sunt in cele patru colturi ale pamntului, pe Gog si pe Magog, ca sa-i adune pentru razboi. Numarul lor va fi ca nisipul marii. Si ei s-au suit pe fata pamantului si au inconjurat tabara sfintilor si cetatea prea iubita. Dar din cer s-a coborat un foc care i-a mistuit”. (Apocalisa 20.7-9). “In urma va veni sfarsitul cand El va da Imparatia in mainile lui Dumnezeu Tatal, dupa ce va fi nimicit orice domnie, orice stapanire si orice putere”. (1 Corinteni 15.24).
Biblia afirma ca Dumnezeu poate amana sau chiar renunta la acest sfarsit al lucrurilor daca oamnenii se vor intoarce la El, si se va grabi daca oamenii il vor nesocoti pe Dumnezeu.
Dumnezeu declara un legament facut cu Noe si cu cei 7 supravietuitori ai potopului ca nu va mai fi nimicita nici o fiinta de apele potopului ca sa pustiasca pamantul. Dumnezeu a zis: “Iata semnul legamantului care il fac intre Mine si voi si intre toate vietuitoarel care sunt intre voi, pentru toate neamurile de oameni in veci; curcubeul Meu pe care l-am asezat in nor el va sluji ca semn al legamantului intre Mine si pamant”. (Geneza 9.11-13). “El va fi judecatorul neamurilor, El va hotara intre un mare numar de popoare, asa ca din sabiile lor isi vor fauri fiare de plug si din sulitele lor, cosoare.  Nici un  popor nu va mai scoate sabia impotriva altuia si nu vor mai invata razboiul”. (Isaia 2.4).
“El va sterge orice lacrima din ochii lor si moartea nu va mai fi. Nu va mai fi tanguire, nici tipat, nici durere, pentru ca lucrurile dintai au trecut. Cel ce sade pe scaunul de domnie a zis: “Eu fac toate lucrurile noi”. (Apocalipsa 21.4,5). “El s-a dat pe sine insusi ca pret de rascumparare pentru toti. Faptul acesta trebuie adeverit la vremea cuvenita”. (1 Timotei 2,6). La Matei 19.28, Domnul nostru spune: ”La inoirea tuturor lucrurilor”.
Toate acestea ne arata ca nu este vorba de nici un sfarsit al lumii si al pamantului, ci incepe o noua era bazata pe dragoste si pe adevar. Iubirea nemarginita a lui Dumnezeu pentru noi ne aduce in faza de a spune: Te asteptam Doamne, vino!
“Caci cand se implinesc judecatile Tale pe pamant locuitorii lumii invata dreptatea”. (Isaia 26.8,9).
Pentru frumosul nume pe care il purtam de OM avem datoria sa invatam si sa respectam Cuvantul lui Dumnezeu. Asa a vorbit Domnul ostirilor: ”Faceti cu adevarat dreptate si purtati-va cu bunatate si indurare unul fata de altul, nu asupriti pe vaduva si pe orfan, nici pe strain si pe sarac si niciunul sa nu gandeasca rau in inima lui impotriva fratelui sau”. (Zaharia 7.9,10).

Astfel, a fost o seara si apoi a fost o dimineata...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu