ADEVARUL PUR

Intr-o lume in care nimic nu pare sa aiba sens, triumfa doar un singur lucru...ADEVARUL

4 august 2011

Urmare Sodoma si Gomora


Din descrierea bibliei, Sodomitii locuiau intr-o vale foarte mare si bogata si  prin aceasta ei erau scutiti oarecum de blestemul care spunea ca painea trebuie sa fie obtinuta cu sudoarea fruntii. Acest lucru ii facuse plini de egoism si pacat. Biblia ii invinuieste de indestulare de paine, inganfare si lipsa de griji; insa pe cel sarac si pe cel care nu avea nu-l ajutau, ba mai mult faceau si uraciuni inaintea lui Dumnezeu; si pentru ca Dumnezeu i-a vazut, i-a indepartat. “Iata care a fost nelegiuirea sorei tale Sodoma: era ingamfata, traia in belsug si intr-o liniste nepasatoare, ea si ficele ei, si nu sprijinea mana celui nenorocit si celui lipsit. Ele s-au semetit si au facut uraciuni blestemate inaintea Mea; de aceea le-am si nimicit, cand am vazut lucrul acesta.” (Ezechiel 16. 49,50). “Ce s-a intamplat in zilele lui Lot , se va intampla aidoma: oamenii mancau, beau, cumparau, vindeau, sadeau, zideau; dar in ziua cand a iesit Lot din Sodoma, a plouat foc si pucioasa din cer, si i-a pierdut pe toti. Tot asa va fi si in ziua cand Se va arata Fiul omului. (Luca 17. 28,29, 30).
Biblia ne arata ca nu sunt pierduti Sodomitii in veci, caci Dumnezeu prin mila Sa prin Hristos ii cuprinde si pe Sodomiti, desi au pacatuit. Isus insusi ne spune ca in timpul domniei mesianice, in ziua judecatii, Sodomitii si toti ceilalti care nu au fost incercati in viata prezenta vor avea ocazia sa auda despre gratia lui Dumnezeu si sa se bucure de ea. Isus ne spune ca in aceasta domnie, starea Sodomitilor va fi mai tolerabila decat acea a poporului carui  i-a predicat la prima lui venire pe pamant. Faptul acesta ni-l explica, spunandu-ne, ca daca Sodomitii ar fi avut  ocazia care a fost oferita locuitorilor din Horazim, Betsaida si Capernaum, ei s-ar fi pocait umbland in sac si acoperiti cu cenusa; de aceea la judecata viitoare va fi mai usor pentru ei decat pentru aceia care au auzit si au respins vestea Domnului.
“Adevarat va spun, ca in ziua judecatii, va fi mai usor pentru tinutul Sodomei si Gomorei decat pentru cetatea aceea.” (Matei 10.15). “Atunci Isus a inceput sa mustre cetatile in care fusesera facute cele mai multe din minunile Lui, pentru ca nu se pocaisera. “Vai de tine Horazime!” a zis El. “Vai de tine, Betsaido!’ Caci daca ar fi fost facute in Tir si Sidon minunile care au fost facute in voi, de mult s-ar fi pocait, cu sac si cenusa. De aceea va spun ca in ziua judecatii, va fi mai usor pentru Tir si Sidon decat pentru voi. Si tu Capernaume, vei fi inaltat oare pana la cer? Vei fi pogorat pana in Locuinta mortilor; caci daca ar fi fost facute in Sodoma minunile care au fost facute in tine, ea ar fi ramas in picioare pana in ziua de astazi. De aceea va spun ca in ziua judecatii, va fi mai usor pentru tinutul Sodomei decat pentru tine”. Profetia lui Ezechiel este foarte clara si lamurita pe deplin cand vesteste iertarea, restituirea si binecuvantarea pentru Israel, si mentioneaza ca Sodomitii vor primi gratia lui Dumnezeu si binefacerile Noului Legamant sub Domnia si imparatia lui Hristos. “Caci bunatatea ta ajunge pana la ceruri si mila ta este mai adanca decat marea”.

Astfel, a fost o seara si apoi a fost o dimineata...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu