ADEVARUL PUR

Intr-o lume in care nimic nu pare sa aiba sens, triumfa doar un singur lucru...ADEVARUL

7 februarie 2012

Vreau sa mentionez si sa subliniez faptul, ca Dumnezeu  a luat aceasta hotarare, mai inainte ca Iacov sau Esau, sa fi facut ceva ce ar fi influentat alegerea.
Este dovedit ca Dumnezeu hotarase mai dinainte ca binecuvantarea sa, sa vina prin Avraam, pe linia, Isaac, Iacov si prin copii lui Iacov,( adica Israel)  fiii lui Israel.
Si Sfantul Pavel ne spune ca aceasta hotarare a fost luata mai dinainte. “Caci macar ca cei doi gemeni nu se nascusera inca si nu facusera nici bine nici rau, - ca sa ramana in picioare hotararea mai dinainte a lui Dumnezeu , prin care se facea o alegere, nu prin fapte, ci prin Cel ce cheama”.   – Romani 9.11, 12
Sa nu se uite niciodata ca Sarpele cel vechi, in vrasmasia lui impotriva semintei fagaduite, era intotdeauna treaz, pentru a se opune implinirii legamantului lui Dumnezeu si a aduce rusine asupra alegerii Lui.
Dumnezeu i-a descoperit nevestei lui Isaac ca v-a naste doi gemeni si ca cel ce se va naste in urma va fi mai puternic decat primul si-I va lua locul.
Cand Rebeca a nascut, intiiul s-a numit Esau, iar al doilea care se tinea strans tare de calcaiul fratelui sau s-a numit Iacov, sau tradus “ cel care i-a locul altuia “.
Esau iubea placerile si vanatul; Iacov iubea fagaduinta lui Dumnezeu data lui Avraam si gasea fara insemnatate placerile si tot ce era pe pamant in comparatie cu aceasta fagaduinta; pe cand Esau a gasit mai pretioasa fiertura de linte si se interesa de fiicele blestemate ale lui Cannan dintre care si ales si femeile sale. Chiar daca el pretindea dreptul la fagaduinta si legamantul Avraamic si dreptul la intii nascut comform cu legile poporului, le-a pierdut pe amandoua. Mama lui Esau a ajutat l-a acest lucru pentru ca a vazut lipsa de caracter si de interes fata de Dumnezeu. De aceea si Dumnezeu il numeste pe Esau un curvar si un nelegiuit si pe drept Dumnezeu ii judeca pe cei doi gemeni, zicand:” Pe Iacov l-am iubit, dar pe Esau l-am urat “.  Romani 9.10, 13  si  Maleahi 1.2, 3
Iar visul cu, “Scara cerului” insemna implinirea promisiunii lui Avraam. Iacov fiind foarte interesat de acest lucru. Esau maniat din aceasta cauza , planui sa-l omoare…..




Astfel, a fost o seara si apoi a fost o dimineata...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu