ADEVARUL PUR

Intr-o lume in care nimic nu pare sa aiba sens, triumfa doar un singur lucru...ADEVARUL

31 mai 2012


Moartea lui Iacov


Apoi le-a dat porunca urmatoare: “ Eu am sa fiu adaugat  la poporul meu; deci sa ma ingropati impreuna cu parintii mei, in pestera care este in ogorul Hetitului Efron.
In pestera din ogorul Macpela, care este in fata cu Mamre, in tara Canaan. Acesta este ogorul pe care l-a cumparat Avraam de la Hetitul Efron, ca mosie de inmormantare.
Acolo au ingropat pe Avraam si pe Sara, nevasta lui; acolo au ingropat pe Isaac si pe Rebeca, nevasta lui; si acolo am ingropat eu pe Lea.
Ogorul si pestera care se afla acolo au fost cumparate de la fiii lui Het.”
Cand a ispravit Iacov de dat porunci fiilor sai si-a tras picioarele in pat si si-a dat duhul si a
fost adaugat la poporul sau.


Ingroparea lui Iacov


Cand au vazut fratii lui Iosif ca tatal lor a murit, au zis: “ Daca v-a prinde Iosif ura pe noi si ne v-a intoarce tot raul, pe care i l-am facut?”
Si au trimis sa spuna lui Iosif: “ Tatal tau a dat porunca acesta inainte de moarte:”Asa sa vorbiti lui Iosif: “ Oh! Iarta nelegiuirea fratilor tai si pacatul lor, caci ti-au facut rau!”
Iarta acum pacatul robilor Dumnezeului tatalui tau!”
Iosif a plans cand a auzit cuvintele acestea.
Fratii lui au venit si s-au aruncat ei insisi cu fata la pamant inaintea lui si i-au zis: “ Suntem robii tai.”
Iosif le-a zis : “ Fiti fara teama; caci sunt eu oare in locul lui Dumnezeu?
Voi negresit v-ati gandit sa-mi faceti rau: dar Dumnezeu a schimbat raul in bine, ca sa implineasca ceea ce se vede azi si anume, sa scape viata unui popor in mare numar.
Fiti dar fara teama, caci eu va voi hrani pe voi si pe copiii vostri. I-a mangaiat si le-a  imbarbatat inimile.


Moartea lui Iosif


Iosif a locuit in Egipt, el si casa tatalui sau; si a trait o suta zece ani.
Iosif a vazut pe fiii lui Efraim pana la al treilea neam; si fiii lui Machir, fiul lui Manase, s-au nascut pe genunchii lui.
Iosif a zis fratilor sai: “ Eu am sa mor! Dar Dumnezeu va v-a cerceta si va v-a face sa va suiti din tara aceasta in tara, pe care a jurat ca o v-a da lui Avraam, lui Isaac si lui Iacov.”
Iosif a pus pe fiii lui Israel sa jure, zicand: “ Cand va v-a cerceta Dumnezeu, sa luati si oasele mele mele de aici.”
Iosif a murit in varsta de o suta zece ani. L-au imbalsamat si l-au pus intr-un sicriu in Egipt.

 Urmarind istoria lui Iosif se intelege faptul ca Atotputernicul Dumnezeu face de cunoscut mai pe direct oamenilor calea care duce la viata vesnica.
Toti aceia care cauta libertate din moarte, cei care nu vor sa fie lipsiti si cu teama zilei de maine, trebuie sa asculte de legile si poruncile Domnitorului, mai mare ca orisicine si mai mare ca Faraon.
Trebuie sa vina la chemarea lui Dumnezeu, la samanta data: Isus Hristos.
Ei trebuie sa se daruiasca pe ei insisi lui Dumnezeu, Dumnezeul lui Avraam, Dumnezeul lui Isaac, Dumnezeul lui Iacov, Dumnezeul cerurilor si al pamantului, ca sa primeasca adevarurile vietii, impartite acum prin Cuvantul lui Dumnezeu: Biblia.
Daca aceasta nu se intampla, orice straduinte umane, pentru pace, pentru hrana, pentru prosperitate, securitate sociala si libertatile dorite, sunt zadarnice daca nu sunt intarite prin Cuvantul durabil a lui Dumnezeu.
De aceea se spune ca:” Omul nu traieste numai cu paine ci si cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu.” Acesta este adevarul.
In Egipt evreii ajunsesera la saptezeci de suflete.
Sub Duhul lui Dumnezeu, Israel aduna pe cei doisprezece fii ai sai, in jurul patului lui si le aduse la cunostinta marturia cu privire la Dumnezeu si la legamantul Sau.
Apoi impartasi binecuvantarea divina asupra acestor doisprezece semintii, viitoarei natiuni a lui Israel. Acestia sunt toti cei ce alcatuiesc cele douasprezece semintii cand i-a binecuvantat pe fiecare cu o binecuvantare deosebita. ( Geneza 49. 28 )
Prin duhul lui Dumnezeu asupra lui Israel arata semintia prin care va veni Domnitorul fagaduit de Dumnezeu.
El zise: “ Iuda este un pui de leu, toiagul de domnie nu se v-a departa de Iuda, nici toiagul de carmuire dintre picioarele lui, pana va veni Silo; si de El vor asculta popoarele” adica Isus Hristos. ( Geneza 49. 9 )
Cei doisprezece copii ai lui Israel, viitoarele semintii se bucurau de libertatea de inchinare, nu duceau lipsa si teama, sau vreo apasare pana la moartea lui Iosif.
Satan incerca sa murdareasca pe israeliti cu religia egiptenilor, adica sa-i faca pe ei sa se intoarca de la Dumnezeu la inchinarea catre demoni.
Pe tronul Egiptului s-a ridicat un alt Faraon care nu recunostea datoria natiunii egiptenilor fata de Iosif.
Impins de Diavol  prin orgoliu si maretie Faraon avea ideea ca egiptenii sunt o rasa domneasca superioara si ca toti strainii trebuiau prin legea data de stat sa se inchine la ei si sa devina sclavi pana la moarte.
Nu toti Israelitii devenira patati prin inchinare la statui si dumnezei falsi. Ei tineau la credinta lor si rezistara impotriva acestor nedreptati faurite prin lege impotriva lui Dumnezeu si a poporului Sau. Pe viitor……





Astfel, a fost o seara si apoi a fost o dimineata...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu