ADEVARUL PUR

Intr-o lume in care nimic nu pare sa aiba sens, triumfa doar un singur lucru...ADEVARUL

14 aprilie 2011

Cain si Abel


Adam s-a impreunat cu nevasta-sa Eva; ea a ramas insarcinata si a nascut pe Cain. Si a zis: “Am capatat un om cu ajutorul Domnului! “Satan, Diavolul a facut-o pe Eva sa creada, ca ea ar fi   
“samanta“ datorita nasteri fiului sau, care trebuie sa zdrobeasca capul sarpelui.
Gresit, Eva incearca sa lege de Dumnezeu aceasta nastere de copii imperfecti, spunand ca  “a capatat un om cu ajutorul lui Dumnezeu“. Nici Adam si nici Eva nu a lasat sa se inteleaga undeva ca s-ar fi cait de faptul ca nu au ascultat pe Dumnezeu. Dumnezeu a lasat de la inceput posibilitatea ca omul sa se inmultesca, fara ca El sa intervina. Nu spune “cresteti si inmultiti-va si umpleti pamantul!”?
Dar nu cu niste copii pacatosi, imperfecti. Asa ca au fost lasati in voia firii lor, pana la dovedirea lui Satan si a lor ca sunt vinovati. Intr-adevar Dumnezeu intervine si ingrijeste de copiii pe care si-i trage pentru El, ca mai tarziu sa devina folositori Lui. De exemplu:  Isac, Samson, Samuel, Ieremia, Ioan Botezatorul si Isus. “Dar tuturor ce l-au primit adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui Dumnezeu“. (Ioan 1.12). Adam l-a mai nascut si pe Abel. Abel era cioban, iar Cain era plugar.
Dupa o bucata de vreme, Cain a adus Domnului o jertfa de mancare din roadele pamantului.  Abel a adus si el o jertfa de mancare din oile intai nascute ale turmei lui si din grasimea lor. Domnul a privit cu placere spre Abel si spre jertfa lui; dar spre Cain si spre jertfa lui n-a privit cu placere, deoarece jertfa acestuia nu fusese facuta cu credinta in Domnul.
Pentru ca Domnul nu i-a primit jertfa, Cain s-a maniat foarte tare si i s-a posomorat fata.
Si Domnul a zis lui Cain: “pentru ce te-ai maniat si pentru ce ti s-a posomorat fata”? Nu-i asa? Daca faci bine, vei fi bine primit; dar daca faci rau, pacatul pandeste la usa; dorinta lui se tine dupa tine, dar tu sa-l stapanesti“. Prin asta Dumnezeu l-a avertizat pe Cain sa nu se gandeasca sa faca rau,
insa Cain a zis fratelui sau Abel: “Haidem sa iesim la camp“. Dar pe cand erau la camp, Cain s-a ridicat impotriva fratelui sau Abel si l-a omorat.
Adam si Eva se aflau acum in afara locuintei (a gradinii) si a libertatii depline pe care au avut-o. Ei traiau acum intr-o lume corupta si cu un stapan numit Diavol “un ocrotitor” ( daca se mai poate spune asa ) nevazut si nedrept. Ei erau acum datorita neascultarii, scavii legii pacatului si ai mortii. Mai presus de toate, nu mai aveau nici fructele din gradina, sustinatoarea de viata curata si trup curat. Asa ca ei incepura sa se degenereze de la perfectiunea trupului si a mintii. Ei nu mai aveau cum sa poata  distinge si discerne adevarul. Pamantul nu se  
mai supunea lor ci ei erau supusi de acum tuturor starilor pamantesti. Aratul si cultivarea nu mai faceau  parte din ”a-l supune”  asa cum a zis Dumnezeu la inceput, ci pentru a acoperii lipsurile si pentru existenta.
Nasterea de copii de acum in lume aducea numai necazuri, pentru ca se nasteau datorita degenerari,
Imperfecti, degenerati moral si bolnavi. Ei se nasteau  intr-o stare de pacat datorita greselilor facute de parintii lor si supusi mortii.
Aceasta stare nu mai putea fi inlaturata, trebuia dovedita ca o greseala si totodata descoperit vinovatul si pedepsit. Lucru care nu se putea face imediat, ci in timp. Aceasta fiindca izvorul uman a fost necinstit.
Astfel, Dumnezeu i-a zis lui Cain:
“Acum blestemat esti tu, izgonit din ogorul acesta, care si-a deschis gura ca sa primeasca din mana ta sangele fratelui tau!  Cand vei lucra pamantul, sa nu-ti mai dea bogatia lui. Pribeag si fugar sa fii pe pamant.”
Cain a zis Domnului: “Pedeapsa mea este prea mare ca sa o pot suferi. Iata ca tu ma izgonesti azi de pe fata pamantului; eu voi trebui sa ma ascund de Fata Ta si sa fiu pribeag si fugar pe pamant; si oricine ma va gasi, ma va omora“.
Domnul i-a zis: “Nicidecum, ci daca va omora cineva pe Cain, Cain sa fie razbunat de sapte ori”. Si Domnul a hotarat un semn pentru Cain ca oricine il v-a gasi , sa nu-l omoare.
Apoi Cain a iesit din Fata Domnului si a locuit in tara “Nod” (adica fuga, pribegie) la rasarit de Eden. 


Astfel, a fost o seara si apoi a fost o dimineata...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu