ADEVARUL PUR

Intr-o lume in care nimic nu pare sa aiba sens, triumfa doar un singur lucru...ADEVARUL

14 aprilie 2011

Cain si urmasii sai

Cain s-a impreunat cu nevasta-sa; ea a ramas insarcinata si a nascut pe Enoh. El a inceput apoi sa zideasca o cetate si a pus acestei cetati numele fiului sau Enoh (adica instruit, consacrat lui Dumnrezeu).
Enoh a fost tatal lui Irad; Irad a fost tatal lui Mehuiael; Mehuiael a fost tatal lui Lameh.
Lameh si-a luat doua neveste: numele uneia era Ada si numele celeilalte era Tila.
Ada a nascut pe Labal; el a fost tatal celor ce locuiesc in corturi si pazesc vitele. Numele fratelui sau era Iubal; el a fost tatal tuturor celor ce canta cu alauta si cu cavalul.
Tila de partea ei a nascut si ea pe Tubal-Cain, fauritorul tuturor uneltelor de arama si de fier. Sora lui Tubal-Cain era Naama.
Lamel a zis nevestelor sale: “Ada si Tila, ascultati glasul meu!  Nevestele lui Lameh, ascultati cuvantul meu!
Am omorat un om pentru rana mea, si un tanar pentru vanataile mele. Cain va fi razbunat de sapte ori, iar Lameh de saptezeci de ori cate sapte“.

- Nasterea lui Set - 

Adam s-a impreunat iarasi cu nevasta-sa; ea a nascut un fiu, si i-a pus numele “Set“ (adica inlocuit), caci
a zis ea “Dumnezeu mi-a dat alta samanta in locul lui Abel, pe care l-a ucis Cain. “Nu cum era Cain, care era de la cel rau si a ucis pe fratele sau si pentru ce? pentru ca faptele lui erau rele iar ale fratelui sau erau neprihanite”. (1 Ioan 3.12).
Lui Set i s-a nascut si lui un fiu si i-a pus numele Enos.
Atunci au inceput oamenii sa cheme Numele Domnului.

- Urmasii lui Adam prin Set pana la Noe -

Iata cartea neamurilor lui Adam.
In ziua cand a facut Dumnezeu pe om, l-a facut dupa asemanarea Lui.
L-a facut parte barbateasca si parte femeiasca, i-a binecuvantat si le-a dat numele de “om”, in ziua  cand au fost facuti. La varsta de 130 de ani, Adam a nascut un fiu dupa chipul si asemanarea lui si i–a pus numele Set. Dupa nasterea lui Set, Adam a trait 800 de ani; si a nascut fii si fiice.Toate zilele pe care le-a trait Adam au fost de 930 de ani; apoi a murit.
La varsta de 105 ani, Set a nascut pe Enos. Dupa nasterea lui Enos, Set a mai trait 807 ani si a nascut fii si fiice. Toate zilele lui Set au fost de 912 ani; apoi a murit. La varsta de 90 de ani, Enos a nascut pe Cainan. Dupa nasterea lui Cainan, Enos a mai trait 815 ani; si a nascut fii si fiice. Toate zilele lui Enos au fost de 905 ani; apoi a murit.
La varsta de 70 de ani Cainan a nascut pe Mahalaleel. Dupa nasterea lui Mahalaleel, Cainan a mai trait 840 de ani; si a nascut fii si fiice.Toate zilele lui Cainan au fost de 910 ani; apoi a murit.
La varsta de 65 de ani, Mahalaleel a nascut pe Iared. Dupa nasterea lui Iared, Mahalaleel a mai trait 830 de ani; si a nascut fii si fiice. Toate zilele lui Mahalaleel au fost de 895 de ani; apoi a murit.
La varsta de 62 de ani, Iared a nascut pe Enoh.Dupa nasterea lui Enoh, Iared a mai trait 800 de ani ; si a nascut fii si fiice.Toate zilele lui Iared au fost de 962 de ani; apoi a murit.
La varsta de 65 de ani Enoh a nascut pe Metusala. Dupa nasterea lui Metusala, Enoh a umblat cu Dumnezeu 300 de ani; si a nascut fii si fiice.Toate zilele lui Enoh au fost de 365 de ani.
Enoh a umblat cu Dumnezeu; apoi nu s-a mai vazut, pentru ca l-a luat Dumnezeu.
La varsta de 87 de ani Metusala la nascut pe Lameh. Dupa nasterea lui Lameh, Metusala a mai trait 782 de ani; si a nascut fii si fiice. Toate zilele lui Metusala au fost de 969 de ani; apoi a murit.
La varsta de 182 de ani, Lameh a nascut un fiu. El i-a pus numele Noe, zicand: “Acesta ne va mangaia pentru osteneala si truda mainilor noastre, care vin din acest pamant, pe care l-a blestemat Domnul“.
Dupa nasterea lui Noe, Lameh a mai trait 595 de ani; si a nascut fii si fiice. Toate zilele lui Lameh au fost de 777 de ani; apoi a murit. Noe la varsta de 500 de ani, a nascut pe Sem, Ham si Iafet. Noe a trait 930 de ani si a nascut fii si fice. Cain se casatori cu una din aceste fiice surori ale sale. La varsta de 130 de ani Noe l-a nascut pe Set.
Biblia scrie ca dupa Abel, ar urma Enoh care ar fi fost credincios lui Dumnezeu si ar fi umblat cu El.
Aceasta este al saptelea dupa Adam pe linia urmasilor si Dumnezeu il facu profetul Sau spre a prezice ziua de judecata la sfarsitul stapanirii nentrerupte ale Diavolului. La Iuda 14.15. scrie: “Si pentru ei a proorocit Enoh, al saptelea patriarh (sef de famile, batran venerabil)  de la Adam, cand a zis:Iata ca a venit Domnul  cu zecile de mii de sfinti ai Sai, ca sa faca o judecata impotriva tuturor si sa incredinteze pe toti cei nelegiuiti, de toate faptele nelegiuite, pe care le-au facut in chip nelegiuit si de toate cuvintele de ocara, pe care le-au rostit impotriva Lui, acesti pacatosi nelegiuiti“.
Dupa aceasta profetie, se intelege  ca Enoh traia intr-o lume nelegiuita. Iar dupa aceasta profetie Enoh, era in primejdie fata de violenta “samantei“ sarpelui. Atunci Dumnezeu il ocroti de asemenea moarte.
La Evrei 11.5-6 scrie: “Prin credinta a fost mutat Enoh de pe pamant, ca sa nu vada moarte. Si n-a mai fost gasit, pentru ca Dumnezeu il mutase. Caci inainte de mutarea lui, primise marturia ca este placut lui Dumnezeu.
Si fara credinta este cu neputinta sa fim placuti lui! Caci cine se apropie de Dumnezeu, trebuie sa creada ca El este si ca rasplateste pe cei ce-l cauta.
Cand Dumnezeu hotarase ca Enoh isi terminase lucrarea sa, El ii dadu o ultima viziune, despre lumea noua viitoare, in care moartea nu va mai exista din puterea lui Dumnezu prin “samanta“ femeii Sale.
Astfel Domnul il muta pe Enoh.

Astfel, a fost o seara si apoi a fost o dimineata...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu