ADEVARUL PUR

Intr-o lume in care nimic nu pare sa aiba sens, triumfa doar un singur lucru...ADEVARUL

9 februarie 2011

Un ghid spre adevar

Pentru mine a fost o mare bucurie si totodata o neasteptata  surpriza cand, fata mea, in urma unei discutii, mi-a propus sa scriu pe net. Dicutia era legata de adevar si de faptul ca putini sunt cei care il cunosc, iar cei care l-au aflat nu sunt dispusi sa-si sacrifice zilnic, cateva ore din timpul lor, si sa-si impartaseasca cunostintele. De aceea m-am gandit, sa iau in calcul ce mi-a sugerat si sa spun tuturor adevarul vietii acesteia, descoperit de mine. Adevar ce pune in lumina felul in care ar trebui sa traim.
Traim in fiecare zi intr-o mare minciuna. Nici frumusetea, nici banul nu-l fac pe om fericit ci numai intelepciunea si cumpatarea.
Mi-am propus asadar, doar sa explic si sa indrum catre textele biblice care exprima intelepciunea lui Dumnezeu asupra lumii acesteia.
Scrierea o adresez cititorilor pentru cunoasterea si aprofundarea acestor invataturi. Ea va fi un raspuns la aceste probleme hotaratoare ale vietii la care foarte putini au putut sa-si raspunda. Ce este lumea?; A fost ea creata sau este eterna?; Cine sunt eu?; Ce rol am eu in aceasta lume?; Cum putem da un temei idealurilor pe care ni le faurim in viata?
Aceste probleme au aparut datorita necesitatii de a deslusi locul si rostul omului in univers. Pentru a da un raspuns ne trebuie un sistem coerent de cunostinte, un sistem de referinta care implica o anumita intelegere a conditiei umane. Acest sistem il gasim in istoria poporului evreu, adica in Vechiul Testament si in Epistolele Apostolilor din Noul Testament. Aceasta scriere directa cred ca va fi folositoare, pornind de la cel ce tocmai a invatat sa citeasca pana la cel cu barba alba.
“Invata pe copil calea pe care trebuie sa o urmeze si cand va imbatrani, nu se va abate de la ea“ (proverbe 22.6).

Astfel, a fost o seara si apoi a fost o dimineata...




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu