ADEVARUL PUR

Intr-o lume in care nimic nu pare sa aiba sens, triumfa doar un singur lucru...ADEVARUL

11 februarie 2011

Dincolo de noi...

Invatatura este prin definitie inregistrarea unor cunostinte necunoscute.
Regret ca nu am inteles sensul lucrurilor ce mi se spuneau sau mi se intamplau de timpuriu. Am realizat cand am ajuns la varsta maturitatii ca de fapt puteam trai mult mai bine, adica puteam trai cu adevarat asa cum se spune: “ a trai intr-adevar “. Credinta nascuta din invataturile biblice este una din formele constiintei sociale precum stiinta, morala, arta, etc. Ea reprezinta o forma de cunoastere cu o mare putere de interventie asupra realului.
Toata lumea, de la o anumita varsta a incercat sa-si analizeze viata si si-a segmentat spre cercetare toate partile ei de constitutie ca sa le explice pe fiecare in parte si sa le administreze si sa le organizeze ca sa o duca mai bine. Dar dupa aceasta nu au mai putut sa repuna fiecare segment la locul lui incat sa devina un tot unitar si profund armonios. Toti am disecat viata si apoi am lasat-o asa bucati. Am rupt de la floare petala cu petala si i-am distrus frumusetea. Corpul uman este creat perfect si rezistent chiar daca prima impresie care iti este lasata este fragilitatea lui fata de mediul inconjurator.
Nu se poate sa judeci si sa influentezi numai o bucata, viata este un tot unitar. Corpul poate sa reziste si sa invinga nu numai bolile, ci si atitudinile mintale si spirituale nocive. Sau este posibil sa nu le invinga si atunci ele sapa personalitatea omului, facandu-l nefericit. Ne confruntam cu asemenea atitudini mintale si spirituale insa o parte dintre noi nu se pot impaca cu ei si transmit starile lor interioare si mediului inconjurator, afectandu-i si pe ceilalti. Toate acestea din cauza lipsei de invatatura, de cunostinta care poate conduce la degenerari cum ar fi: individualism, egocentrism, lacomie si ura. Aceasta este o frauda la adresa colectivitatii si a societatii noastre. Oamenii devin inumani, mintile se altereaza, spiritul isi pierde puterea, iar ei pot fi inselati printr-o filosofie si amagire desarta urmand datina lor. In felul acesta devin ignoranti, ajung iubitori de sine, iubitori de bani, laudarosi, trufasi, hulitori, lacomi si neascultatori de parinti, fara evlavie, obraznici si inganfati, fara dragoste fireasca, neinduplecati, iubitori mai mult de placeri decat iubitori de bine. Nu mai exista solidaritate, intelegere si cooperare. Asfel societatea poate ajunge la infirmitate, iar individul la falimentul spiritual.
Exista pareri conform carora adevarul este relativ. Aceasta provine din faptul ca desi exista un punct de referinta, si el este la indemana tuturor, interesul de a-l gasi este limitat, neexistand colaborare. Acesta este Cel ce te-a facut: DUMNEZEU - aceasta putere divina care este numai dragoste pentru tine. Neexistand adevarata colaborare in adevar, spiritul se poate stinge. Prin urmare trebuie refacute mintile, scoase afara si aruncate la cos toate filosofiile amagitoare si intrat direct in miezul adevarului. Spiritul (duhul omului) trebuie sa prinda putere, sa-si croiasca iarasi drum spre lumina, spre viata si adevar.

Astfel, a fost o seara si apoi a fost o dimineata...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu