ADEVARUL PUR

Intr-o lume in care nimic nu pare sa aiba sens, triumfa doar un singur lucru...ADEVARUL

14 februarie 2011

Despre Biblie

Cea mai imperioasa trebuinta a tuturor oamenilor care doresc viata si libertatea, intr-o lume libera, este adevarul.
“Adevarul va va face liberi,” aceasta cunostinta, noi nu ne-o putem insusi  in mod corect, decat numai din cuvantul scris al lui Dumnezeu. Acel cuvant ii invata pe cautatorii de adevar si pe iubitorii de libertate sa cumpere adevarul: invatatura, intelepciunea, priceperea.
Tu trebuie sa cumperi adevarul cu pretul timpului tau si sa te straduiesti sa cercetezi cuvantul scris al Lui Dumnezeu.
Recomandarea mea este sa cititi Biblia. O educatie primita, cat de aleasa ar fi ea, trebuie intregita prin cunoasterea acestei povestiri. De nu, mai devreme sau mai tarziu, in viata, se va simti intr-un mod neplacut lipsa acelei intelepciuni, aflata in aceasta carte. Biblia a fost si este unica, prin faptul ca:  
- in decursul istoriei umane, in pofida luptelor crancene dintre religii si credinte si in pofida unor despoti care au stat in fruntea stramosilor nostrii, biblia nu s-a pierdut;
- tot pe acest drum lung al istoriei umane, tot ce a fost scris si prezis s-a implinit cu o precizie matematica, chiar daca se intinde pe secole intregi;
- invatatura pe care o descrie este valabila si azi cu o mare putere si aplicabilitate de zi cu zi;
- ea il descrie pe Dumnezeu si-l descopera pentru noi, cu o parte din intelepciunea Lui;
- prin cateva din exemplele date de mai sus tot ea ne garanteaza ca ceea ce s-a prezis pentru viitor se va intampla;
- biblia ramane de-a lungul veacurilor cea mai raspandita carte, cumparata, donata si citita de tot mai multi oameni;
- nu este un manual de istorie, desi este plin de evenimente istorice;
- nu este un manual stiintific, desi trateaza subiectele care sunt studiate de catre oamenii de stiinta;
- nu este o lucrare filozofica desi introduce intrebari de filozofie;
- nu este o capodopera literara desi detine scrieri deosebit de frumoase;
- ea este scrisa cu o mare atentie si ingrijire, incat sa o poata intelege  orice om care stie sa citeasca.
Nu sunt necesare studii de specialitate, cunoasterea limbilor ebraica si greaca, a istoriei si filozofiei antice pentru a putea extrage din ea invataturi valabile, care corespund intentiei divine.
“Toata scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire, pentru ca omul lui Dumnezeu sa fie desavarsit si cu totul destoinic pentru orice lucrare buna.” (2 Timotei 3.16-17).
Biblia este o carte despre Dumnezeu si despre cum este El. In acelasi timp ea este o carte despre cum ar dori Dumnezeu, sa fim. Biblia nu ne invata despre anumite fapte pur si simplu, asa cum se intampla in manualele scolare. Ea reuseste sa implineasca, ceea ce nici o alta carte nu o poate face. Ea ne transmite propriile cuvinte ale lui Dumnezeu, prezentandu-le cititorului si ajutandu-l pe acesta sa-L cunoasca pe Dumnezeu. Adica contribuie la intelegerea gandului pentru a vedea semnificatia si mesajul sau.
Biblia asa cum o avem astazi, este impartita in doua mari sectiuni: Vechiul Testament care a fost scris initial in limba ebraica cu exceptia catorva fragmente care au fost scrise  intr-o limba de aceiasi provenienta, aramaica. Si a doua sectiune, Noul Testament sau Evanghelia, tradus inseamna “ Vestea cea Buna". Cele mai vechi manuscrise sunt in limba greaca.
In Vechiul Testament, Dumnezeu ne dezvaluie diferite aspecte ale caracterului Lui si a felului Sau de a actiona cu indivizi sau cu natiuni. In aceste dezvaluiri sunt incluse: dreptatea Lui si judecatile Sale, intelepciunea si puterea Sa, indurarea si credinciosia Sa.
Cartile Vechiului Testament accentueaza legamintele si promisiunile facute, indiferent daca se refera la persoane sau natiuni.
Daca un individ isi doreste sa aiba o buna cultura generala nu-si poate permite sa omita studierea Bibliei.
In aceasta carte se regaseste planul lui Dumnezeu cu omenirea  si prin integrarea in el, oricine poate trai chiar aici, si acum, o viata mai buna, dobandind acel echilibru si acea pace interioara care-l vor duce cu siguranta la adevarata fericire si mantuire: salvarea de la moarte.

Astfel, a fost o seara si apoi a fost o dimineata...



Un comentariu: