ADEVARUL PUR

Intr-o lume in care nimic nu pare sa aiba sens, triumfa doar un singur lucru...ADEVARUL

11 martie 2011

Conceptul evolutionismului (partea a IV-a)


Cel mai amuzant a fost “Omul de Piltdown“ un caz in care unui craniu uman i s-a atasat un maxilar de urangutan pentru al face mai uman iar dintii i s-au potrivit. Mai tarziu s-a dovedit a fi o frauda. Omul de Piltdown a fost un fals care si-a atins scopul.
Pentru ca marii evolutionisti ai lumii sunt grabnici sa creada ca au gasit dovada pentru procesul de evolutie. 


“Omul de Neanderthal“ a fost gasit in valea Neanderthal din Germania. Arata la fel cu omul modern, dar alte cateva exemplare au o pozitie aplecata si nedezvoltata. Doi oameni de stiinta de la universitatea John Hopkins au mers in Europa la muzeu si au supus oasele la un text radiologic. Astfel au descoperit ca acele creaturi care avusesera corpul aplecat in fata suferisera de o deficienta majora de vitamine si au avut artrita.


Imaginea Omului de Nebraska s-a reconstituit doar dupa un dinte gasit, iar pe baza acestui dinte s-au facut desene care reprezinta doar o creatura cu trasaturi de maimuta.












Apoi s-a descoperit ca acel dinte nu era decat al unei specii de porc disparute. Demostrandu-se cum un evolutionist prin desen poate sa transforme un porc intr-o maimuta. Omul a fost intotdeauna Om. Stiinta oferind dovezi privind actul creatiei prezentat in cartea Geneza. In spatele usilor inchise evolutionistii admit ca nu exista nici o dovada a evolutiei omului din maimuta. La procesul lui Scopes 1925 toate argumentele care au fost aduse in favoarea evolutionismului s-au dovedit false si nici nu au mai fost considerate dovezi. Totusi oamenii mai cred in evolutionism pentru ca ei au fost invatati asa, dovezile nefiind asa de importante.
Nicolae Iorga: 
“Adevarul este pretutindeni, dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta.“
Evolutionismul este distructiv pentru mintea elevilor, ei nu sunt invatati sa gandeasca si sa evalueze dovezile pentru ca au fost invatati sa-si aminteasca doar ceea ce le-ai spus. Iar daca ceva se schimba isi amintesc decat noua structura. Cred ca aceasta chestiune creationist-evolutie constituie problema fundamentala dincolo de analizele rocilor si a fosilelor. 
Daca noi am fost creati de un Dumnezeu care ne-a proiectat sa actionam intr-o anumita maniera, asta inseamna ca Dumnezeu are autoritatea sa stabileasca reguli pentru comportamentul nostru si pedeapsa pentru incalcarea lor. Deci trebuie sa fim de acord sa ne supunem acelor reguli.
Daca noi am evoluat din animale si suntem doar maimute care ne-am pierdut cozile candva in timp, atunci nimeni nu ne conduce, noi ne stabilim singuri legi si facem orice. Aceasta este problema societatii noastre moderne si anume ca fiecare se bazeaza pe propriile legi. Chiar Charles Darwin ne avertizeaza ca daca nu se gasesc forme de tranzitie, evolutionismul este o simpla speculatie.
Adeptii de azi nu tin cont de acest avertisment continuand sa creada in evolutionism in ciuda lipsei de dovezi. Apostolul Pavel vorbea despre oameni care nu vroiau sa-l accepte  pe Dumnezeu cu mintea lor. Acesta este singurul motiv pentru care teoria evolutionista mai este sustinuta.
Pentru ca ofera omului explicatia originii, ignorandu-l pe Dumnezeu. Dar asa cum spunea Pavel:
“Propovaindu-si intelepciunea proprie se dovedisera nentelepti, pentru ca au schimbat gloria unui Dumnezeu incoruptibil si au modelat-o dupa forma unui animal si au idolatrizat-o venerand creatia mai mult decat pe Creator care este binecuvantat in veci de veci“. Se adora creatia in locul Creatorului. A privi frumusetea lucrurilor create, iar apoi a te inchina lor este impotriva ratiunii. Sa privesti un trandafir, sa-i admiri frumusetea si parfumul si apoi sa spui: “Acesta este Dumnezeu”… Nu! Este irational. Pentru ca este un lucru pe care Dumnezeu la creat, prin el poti vedea maretia Creatorului. Astfel, inteleptul ajunge sa admire creatia dar sa-l adore pe Dumnezeu care este binecuvintat in veci de veci. Sa nu te lasi amagit ci cerceteaza in intregime si slaveste-l pe Dumnezeu, Creatorul.  In fiecare din noi a fost lasat un gol de Dumnezeu.










De-a lungul vremii, omul a incercat sa umple acest gol cu lucrurile lumii, insa doar printr-o relatie cu Creatorul putem fi cu adevarat satisfacuti. Biblia ne descopera calea prin care putem fi cu adevarat impacati cu El prin fiul sau Isus Cristos.

Astfel, a fost o seara si apoi a fost o dimineata...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu