ADEVARUL PUR

Intr-o lume in care nimic nu pare sa aiba sens, triumfa doar un singur lucru...ADEVARUL

21 martie 2011

Facerea omului si a femeii

- Facerea omului - 
Iata istoria cerurilor si a pamantului, cand au fost facute.
In ziua cand a facut Domnul Dumnezeu un pamant si ceruri, nu era inca pe pamant nici un copacel de camp si nici o iarba nu incoltea inca: fiindca Domnul Dumnezeu nu daduse inca ploaie pe pamant si nu era nici un om ca sa lucreze pamantul.
Ci un abur se ridica de pe pamant si uda toata fata pamantului.
Domnul Dumnezeu a facut pe om din tarana pamantului, i-a suflat in nari suflare de viata si omul s-a facut astfel un suflet viu.
Apoi Domnul Dumnezeu a sadit o gradina in Eden spre rasarit si a pus acolo pe omul pe care il tocmise. Domnul Dumnezeu a facut sa rasara din pamant tot felul de pomi, placuti la vedere si buni la mancare, si pomul vietii in mijlocul gradinii, si pomul cunostintei binelui si raului.
Un rau iesea din Eden si uda gradina; si de acolo se impartea si se faceau patru brate.
Numele celui dintai este Pison; el inconjoara toata tara Havila, unde se gaseste aur. Aurul din tara aceasta este bun; acolo se gaseste si bedelion si piatra de onix.
Numele raului al doilea este Ghihon; el inconjoara toata tara Cus.
Numele celui de al treilea este Hidechel adica (tigru); el curge la rasaritul Asiriei.
Al patrulea rau este Eufratul.
Domnul Dumnezeu a luat pe om si l-a asezat in gradina Edenului, ca sa o lucreze si sa o pazeasca.
Domnul Dumnezeu a dat omului porunca aceasta: “ Poti sa mananci dupa placere din orice pom din gradina; dar din pomul cunostintei binelui si raului sa nu mananci, caci in ziua in care vei manca din el, vei muri negresit“.



- Facerea femeii - 
Domnul Dumnezeu a zis: “Nu este bine ca omul sa fie singur; am sa-i fac un ajutor potrivit pentru el”.
Domnul Dumnezeu a facut din pamant toate fiarele campului si toate pasarile cerului; si le-a adus la om ca sa vada cum are sa le numeasca; si orice nume pe care-l dadea omul fiecarei vietuitoare, acela-i era numele. Si omul a pus nume tuturor vitelor, pasarilor cerului si tuturor fiarelor campului; dar, pentru om, nu s-a gasit nici un ajutor, care sa i se potriveasca.
Atunci Domnul Dumnezeu a trimis un somn adanc peste om si omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui si a inchis carnea la locul ei.


Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a facut o femeie si a adus-o la om.
Si omul a zis: “Iata in sfarsit aceea care este os din oasele mele si carne din carnea mea! Ea se va numi “femeie” pentru ca a fost luata din om”.
De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa, si se va lipi de nevasta sa si se vor face un singur trup. Omul si nevasta lui erau amandoi goi si nu le era rusine.

- Ce ne spune stiinta -
Stiinta spune ca omul este special, cu o foarte mare complexitate de elemente care alcatuiesc corpul. Compozitia chimica a omului este: Oxigen 44,18%, Carbon 12,27%, Hidrogen 6,82%, Nitrogen 6,82%, Calciu 1,36%, Fosfor 0,82%, Potasiu 0,14%, Sulf 0,14%, Clor 0,14%, Sodiu 0,008%, Magneziu 0,003%, Fier 0,002%, Cobalt 0,0001%, Cupru 0,0001%, Iod 0,00002% si prezinta un stadiu de urme de zinc, fluor, crom, selenium, aluminiu, vanadium, molibden, siliciu,etc.
In zilele noastre se cunoaste „ADN-ul„ vietii la Om. ADN-ul este prescurtarea de la acidul dezoxiribonucleic. Secventa de ADN pentru Om. Un lant de ADN este format din doua spirale de molecule, fiecare molecula fiind denumita  pe scurt A, G, C sau T. Deci un lant ADN poate fi reprezentat ca un sir de caractere din multimea A, G, C si T. A = Adenina, T = Timina, G = Guanina, C = Citozina.  In sistemul osos exista ADN-ul vietii.
La ora actuala se poate dovedi stiintific, daca ai inselat partenerul sau nu, prin analiza lantului ADN si nici nu costa mult. Deci este o dovada de necontestat ca cei doi formeaza un singur trup.


Regiunea toracala contine douasprezece vertebre.
Regiunea lombara cinci vertebre.Regiunea sacrala contine 5 vertebre. Regiunea coccigiana 4-5 vertebre.
Coastele sunt 12 perechi de arcuri osoase iar in partea dorsala se unesc cu vertebrele regiunii toracale. In partea anterioara primele sapte coaste adevarate se unesc cu sternul. Sternul un os lat. La partea superioara a sternului se articuleaza claviculele si pe marginile laterale se articuleaza primele 7 perechi de coaste.


Dumnezeu a luat o coasta si a construit pe ea o femeie pentru ca sa fie la fel din toate punctele de vedere cu omul. Dar nu femeia detine samanta. Nu barbatul a fost luat din femeie ci femeia din barbat si nu barbatul a fost facut pentru femeie ci femeia a fost facuta pentru barbat. Totusi in Domnul, femeia nu este fara barbat, nici barbatul fara femeie.
Caci daca  femeia este din barbat, tot asa si barbatul prin femeie si toate sunt de la Dumnezeu.
“ Matei 19.5 scrie: “Asa ca nu mai sunt doi, ci un singur trup”. 


Deci ce a impreunat Dumnezeu, omul sa nu desparta. „Nu stiti ca cine se lipeste de o curva este un singur trup cu ea? Caci este zis: “Cei doi se vor face un singur trup“.
Dar cine se lipeste de Domnul, este un singur Duh cu El. Spune Pavel la Efeseni 5. 31
Taina aceasta este mare; (vorbesc despre Hristos si despre biserica).
Asadar nu sunt mai multe rase de oameni, ci una singura si toti suntem frati, fie barbat fie femeie; toti au aceleasi oase aceiasi carne, avem acelasi sange; putem face transfuzii.
Mult mai tarziu la 2 Samuel 5.1 scrie: Toate semintiile lui Israel au venit la David, in Hebron si au zis :    
„ Iata ca noi suntem os din oasele tale si carne din carnea ta“; iar la Efeseni 5.30 spune: “Noi suntem carne din carnea Lui si os din oasele Lui“.
Dumnezeu a facut pamantul pentru a fi locuit de catre om. A sasea zi de creere se incheia. Capodopera creatiunii lui Dumnezeu a aparut  pentru a conduce peste toate creaturile animale si aceasta sa o faca dupa chipul lui Dumnezeu care conduce peste toata creatia. In acest scop, aceasta capodopera pamanteasca, trebuia sa fie mai inteligenta, decat animalele supuse ei.
Aceasta trebuia sa fie in asemanarea Creatorului: a stapani masura necesara de - intelepciune, putere, iubire si justitie. Dumnezeu a facut prima pereche de oameni prin puterea Sa directa. El nu va mai face niciunul din ei in mod direct. El le-a daruit puterea de a se reproduce, de a reproduce soiul lor prin unire (casatorie).
Prin urmare i s-a dat responsabilitatea mandatului divin catre omul perfect si femeia perfecta, ca sa creasca si sa inmulteasca propriul lor soi omenesc si sa umple pamantul cu urmasi in asemanarea Lui Dumnezeu.
Tot El a creat conditia de a fi absolut liberi, fara a exista sentimentul de teama; teama de lipsa, libertatea de teama. Astfel Dumnezeu a predat omului pamantul cu tot ce este in el si pe el.
Lucrarea omului de aici inainte trebuie sa continue in conformitate cu mandatul divin.

Totusi sunt oameni si nu putini, care se intereseaza de rostul lor pe acest pamant. In acest mandat, sau arvuna a vietii cum ii zic eu, cauta sa afle, sa citeasca, sa invete, sa-si foloseasca toate puterile date de facatorul lor. Puteri si nu putine, au fost lasate ca sa poata omul sa-si duca misiunea lui pana la capat. Am primit multe drepturi si puteri, foarte multe, inimaginabil pentru un om, care ar fi dus la multa bunastare, la multa liniste si pace sufleteasca, la adevarata fericire daca omul ar fi ascultat de cel care l-a facut.


Astfel, a fost o seara si apoi a fost o dimineata...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu