ADEVARUL PUR

Intr-o lume in care nimic nu pare sa aiba sens, triumfa doar un singur lucru...ADEVARUL

17 martie 2011

Vechiul Testament (continuare)














- Facerea lumii - 
Dumnezeu a zis: “Sa fie niste luminatori in intinderea cerului, ca sa desparta ziua de noapte; ei sa fie niste semne care sa arate vremile, zilele si anii; si sa slujeasca de luminatori in intinderea cerului, ca sa lumineze pamantul“. Si asa a fost.
Dumnezeu a facut cei doi mari luminatori si anume: luminatorul cel mai mare ca sa stapaneasca ziua si luminatorul cel mai mic, ca sa stapaneasca noaptea; a facut si stelele.
Dumnezeu i-a asezat in intinderea cerului, ca sa lumineze pamantul, sa stapaneasca ziua si noaptea si sa desparta lumina de intuneric. Dumnezeu a vazut ca lucrul acesta era bun.
Astfel a fost o seara si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a patra.

- Vietuitoarele marii - 
Dumnezeu a zis: “Sa misune apele de vietuitoare, si sa zboare pasari deasupra pamantului pe intinderea cerului. Dumnezeu a facut pestii cei mari si toate vietuitoarele care se misca si de care misuna apele, dupa soiurile lor; a facut si orice pasare inaripata dupa soiul ei. Dumnezeu a vazut ca erau bune. Dumnezeu le-a binecuvantat, si a zis: “Cresteti, inmultitiva, si umpleti apele marilor: sa se inmulteasca si pasarile pe pamant“.  Astfel a fost o seara si apoi a fost o dimineata: Aceasta a fost ziua a cincea.



- Vietuitoarele pamantului -
Dumnezeu a zis: “Sa dea pamantul vietuitoare dupa soiul lor, vite, taratoare si fiare pamantesti, dupa soiul lor“. Si asa a fost. Dumnezeu a facut fiarele pamantului dupa soiul lor, vitele dupa soiul lor si toate taratoarele pamantului dupa soiul lor. Dumnezeu a vazut ca toate erau bune.
Apoi Dumnezeu a zis: “Sa facem om dupa chipul Nostru, dupa asemanarea noastra; el sa stapaneasca peste pestii marii, peste pasarile cerului, peste vite, peste tot pamantul si peste toate taratoarele care se misca pe pamant“.  Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Sau, l-a facut dupa chipul lui Dumnezeu: parte barbateasca si parte femeiasca. Dumnezeu i-a binecuvantat si Dumnezeu le-a zis: “Cresteti, inmultiti-va, umpleti pamantul si supuneti-l; si stapaniti peste pestii marii, peste pasarile cerului si peste orice vietuitoare care se misca pe pamant“.
Si Dumnezeu a zis: “Iata v-am dat orice iarba care face samanta si care este pe fata intregului pamant si orice pom, care are in el rod cu samanta: aceasta sa fie hrana voastra“.
Iar tuturor fiarelor pamantului, tuturor pasarilor cerului si tuturor vietatilor care se misca pe pamant care au in ele suflare de viata le-am dat ca hrana toata iarba verde“. Si asa a fost.
Dumnezeu s-a uitat la tot ce facuse; si iata ca erau foarte bune. Astfel a fost o seara si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a sasea.

- Ce ne spune stiinta -
Stiinta vorbeste despre cer, precizand componenta atmosferica: Azot 77%, Oxigen 21%, Argon 1%, Bioxid de carbon 0,038%, Apa sub forma de vapori.
Pamantul este cea mai mare planeta telurica din sistemul nostru solar.
Suprafata pamantului este acoperita la o proportie de 71% apa si 29% uscat.
Uscatul se imparte in continente si zonele de apa in mari (oceane).
Circumferinta la ecuator este de 40 075 Km.
Suprafata totala este de 510.065.600 Kmp.
Uscat - 148.939.100 Kmp.
Apa - 361.126.400 Kmp.
Temperatura de suprafata: Minima - 88 grade Celsius
                                                         Media 14 grade Celsius
                                                         Maxima 58 grade Celsius
Pamantul are o manta care ne protejaza de miezul incandescent din centrul luiIar racirea lui se face cu ajutorul apei, de aceea suprafata apei este mai mare decat uscatul.
S-a descoperit ca pe fundul oceanelor se mai afla si rauri mari care circula in interiorul lui. Au fost filmate; asta tot pentru racire, asa cum se practica si la centralele nucleare. Temperatura ambianta de suprafata pentru viata, intr-un climat propice, se mentine cu ajutorul soarelui si a miezului incadenscent al pamantului. Iar plasarea lui in spatiu nu este intamplatoare.
El se afla la o anumita distanta de soare. Pamantul este asezat fata de soare intr-un punct unde focalizarea da nastere unei anumite temperaturi propice, ca impreuna cu atmosfera sa formeze acea ambianta necersara vietii. Soarele se afla la o distanta de 8h si 31 minute lumina. Iar el este plasat in centrul sistemului nostru solar. El este luminatorul cel mare care desparte lumina de intuneric si stapaneste peste zi. Pamantul si celelalte planete, orbiteaza in jurul soarelui. Energia degajata de miezul pamantului, sub forma de caldura, acumulata cu energia si lumina  soarelui creeaza posibilitatea dezvoltarii vietii. Pamantul este unic in tot universul, celelalte planete din sistemul solar nu intrunesc aceste conditii si nu se poate forma viata. Luna satelitul natural al pamantului are o atmosfera compusa din: Heliu 25%, Neon 25%, Hidrogen 23%, Argon 20% , are circumferinta de 2.413 Km. Distanta fata de pamant este de 384.403 Km. Iar viteza medie pe orbita pamantului este de 3.700 Km/h. Luna este al doilea obiect ca stralucire dupa soare si impreuna au aproximativ acelasi diametru angular. Concluzia ca acest cer si pamant au fost create intr-un mod cu totul special ca sa se poata adaposti viata. Nici o alta atmosfera de planeta nu are compozitia atat de speciala, ca si compozitia pamantului fata de celalalte planete.

Dupa biblie pamantul este foarte tanar, nu are decat 8.000 de ani. De la Adam dupa rata de crestere a populatiei s-a calculat ca vechimea omului pe pamant ar fi de 6.000 de ani.
Prin extrapolare sa presupunem ca plecam de la prezumtia ca pamantul (terra) ar avea 4,57 de miliarde de ani, asa cum spun unii savanti. Iar luna (selena) are o vechime de 4,539 miliarde de ani vechime. De aici sa tragem concluzia ca biblia a fost insuflata de Dumnezeu si nu ne minte. Dumnezeu a facut mai intai cerurile si pamantul si in ziua a patra a facut soarele si luna. Deci soarele si luna sunt mai tinere decat pamntul. Luna este luminatorul cel mic, care stapaneste noaptea. Acesti doi luminatori sunt facuti pentru a arata niste semne. “Luna sa arate vremile, zilele si anii, iar soarele sa stie cand sa apuna”. (Psalmi 104.19). Dumnezeu i-a asezat in intinderea cerului ca sa lumineze pamantul dupa ce l-a facut. 
“Caci inadins se fac ca nu stiu ca odinioara erau ceruri si un pamant scos prin Cuvantul Lui Dumnezeu din apa si cu ajutorul apei, si ca lumea de atunci a pierit tot prin ele, inecata de apa”.
Iar cerurile si pamantul de acum sunt pazite si pastrate, prin acelasi Cuvant, pentru focul din ziua de judecata si de pieire a oamenilor nelegiuiti. Dar fratilor sa nu uitati un lucru: ca pentru Domnul o zi este ca o mie de ani si o mie de ani sunt ca o zi“. (Petru 3.5-8).

Astfel, a fost o seara si apoi a fost o dimineata...


Un comentariu: