ADEVARUL PUR

Intr-o lume in care nimic nu pare sa aiba sens, triumfa doar un singur lucru...ADEVARUL

15 martie 2011

Vechiul Testament

Intaia carte a lui Moise

- Facerea lumii -


“La inceput, Dumnezeu a facut cerurile si pamantul".
Pamantul era pustiu si gol; peste fata adancului de ape era intuneric si Duhul lui Dumnezeu se misca pe deasupra apelor.

- Lumina -
Dumnezeu a zis: “Sa fie lumina”! Si a fost lumina. Dumnezeu a vazut ca lumina era buna; si Dumnezeu a despartit lumina de intuneric. Dumnezeu a numit lumina zi, iar intunericul l-a numit noapte. Astfel a fost o seara si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua intai.


- Cerul -
Dumnezeu a zis: “Sa fie o intindere intre ape si ea sa desparta apele de ape”.
Si Dumnezeu a facut intinderea si ea a despartit apele care sunt dedesubtul intinderii de apele care sunt deasupra intinderii. Si asa a fost. Dumnezeu a numit intinderea cer. Astfel a fost o seara si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a doua.

- Pamantul - 
Dumnezeu a zis: “Sa se stranga la un loc apele care sunt dedesuptul cerului; si sa se arate uscatul”! Si asa a fost. Dumnezeu a numit uscatul pamant, iar gramada de ape a numit-o mari. Dumnezeu a vazut ca lucrul acesta era bun.


Apoi Dumnezeu a zis: “Sa dea pamantul verdeata, iarba cu samanta, pomi roditori, care sa faca rod dupa soiul lor si care sa aiba in ei samanta lor pe pamant”. Si asa a fost.


Pamantul a dat verdeata, iarba cu samanta dupa soiul ei si pomi care fac rod si care isi au samanta in ei, dupa soiul lor. Dumnezeu a vazut ca lucrul acesta era bun. Astfel a fost o seara si apoi a fost o dimineata: aceasta a fost ziua a treia...

Astfel, a fost o seara si apoi a fost o dimineata...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu