ADEVARUL PUR

Intr-o lume in care nimic nu pare sa aiba sens, triumfa doar un singur lucru...ADEVARUL

8 martie 2011

Conceptul evolutionismului (partea I)












Conceptia evolutionista a influentat gandirea oamenilor de stiinta de mai bine de un secol.
Multi au crezut ca evolutia pana la urma o sa se adevereasca si sa dea astfel raspunsuri la misterele vietii acesteia. Nici in ziua de astazi nu stim mai mult decat se stia pe timpul lui Darwin. Oamenii de stiinta n-au cazut de acord asupra aspectelor privind evolutia. Cand s-a intamplat ? Cum a aparut ? Ce s-a schimbat in ce? Din ceva fara viata sa devina ceva viu?




Deci daca evolutionismul se dovedeste neadevarat atunci singura explicatie a existentei vietii ar fi opera unui Creator si Arhitect al lumii si al universului. Unii oameni de stiinta inca nu vor sa ia in calcul si acest aspect.
Charles Darwin a lasat impresia ca a descoperit legea evolutiei care la ora actuala ar fi considerata de drept un fapt stiintific. C Darwin a fost popularizat in 1859 cu ocazia lansarii cartii: “Originea speciilor prin selectie naturala“.
In aceasta carte el nu aduce nici un argument stiintific, nu da nici un exemplu de noi specii rezultate din selectia naturala, nu da exemple de tranzitii si nu documenteaza mecanismul evolutiei. C. Darwin nu a fost un om de stiinta cum l-au crezut unii ci un teolog cu studii la universitatea Cambridge din Anglia. Cu regret se poate spune ca: muzee, biblioteci, licee si universitati intr-un cuvant institutii publice continua sa propage teoria evolutionismului ca si cum oamenii de stiinta s-ar fi pus de acord si s-ar fi pronuntat ca acest concept este adevarat.



La ora actuala se propaga 2 curente: unul ca Dumnezeu este Creatorul, Conducatorul si Stapanul universului Cel care a proiectat fiecare forma de viata cu un scop precis dupa un plan in excusivitate al Lui si pentru El. Acest concept se numeste Creationism Stiintific.
Iar al doilea curent s-a bazat pe ideea ca materia fara viata s-a transformat accidental in viata si apoi s-a dezvoltat in timp si se mai dezvolta inca de la forma unicelulara la forme complexe pana la formarea omului. Poate de aceea unii nu mai au nazuinte pentru ca inca evolueaza. Aceste principii influenteaza societatea noastra cu toate ca este ceva dezagreabil, ce nu se poate suferi la o mai atenta cercetare vis-à-vis de individ, de familie in general, despre oameni.
La ora actuala, a mai gandi ca in secolul XVIII este chiar trist.  Avem atat de mult de avansata stiinta, atatea informatii; muzee, asezari istorice, reviste stiintifice, publicatii de istorie, geografie pana la carti pentru copii si emisiuni tv.
Evolutia a devenit miraculos fundamentala unor discipline stiintifice ca: astronomia, biologia si geologia. Curios, scopul unor oameni de stiinta este de a elimina ideea ca totul a inceput supranatural. Dar nu furnizeaza raspunsuri dovedite asupra naturalului. Ba, mai mult sunt foarte atenti ca sa poata fi consecventi, trebuind sa respinga ideea de interventie divina.
Ideile paralele despre reincarnare si evolutie au fost intotdeauna  in stransa legatura cu credintele oculte ale religiilor pagane. In 1859 Darwin a scris si “Originea speciilor“.
Ideile despre o evolutie naturala se poate spune ca au fost gandite si mai inainte de Darwin. Ceea ce a facut el, a dat o explicatie atat de rationala, incat s-au intrebat multi altii: “Cum de nu m-am gandit si eu la asta?“
Stiinta moderna a luat nastere in 1620, cand multi oameni credeau intr-un Creator si ca omul este o fiinta creata. Cartea lui Lord Bacon  cu “Fata morgana” a fost socotita inceputul stiintei moderne. Cartile lui Darwin au fost socotite de catre majoritatea englezilor ca sunt o blasfemie.
Darwin a existat intre 1808 si 1882, iar noi astazi suntem in 2011 este ceva care trebuie sa ne dea de gandit. Idei paralele ca …..

Astfel, a fost o seara si apoi a fost o dimineata...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu