ADEVARUL PUR

Intr-o lume in care nimic nu pare sa aiba sens, triumfa doar un singur lucru...ADEVARUL

15 martie 2011

O scurta introducere

Avem un Dumnezeu care creeaza lucruri atat de mari si complexe ca daca nu ni le-ar descoperi El, noi n-am putea sa le simplificam ca apoi sa le intelegem. La Coloseni 1.16-17 scrie: “Pentru ca prin El au fost facute toate lucrurile care au fost in ceruri si pe pamant, cele vazute si cele nevazute; fie scaune de domnii, fie dregatorii, fie domnii, fie stapaniri. Toate au fost facute prin El si pentru El. El este mai inainte de toate lucrurile si toate se tin prin El“.
La Ioan 1.1-3 scrie: “La inceput era Cuvantul si Cuvantul era cu Dumnezeu si Cuvantul era Dumnezeu, El era la inceput cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost facute prin El; si nimic din ce a fost facut, n-a fost facut fara El. La Evrei 1.10-11 scrie: “La inceput Tu Doamne, ai intemeiat pamantul si cerurile sunt lucrarea mainilor Tale.
Proverbe 23.12 scrie: “Deschide-ti inima la invatatura, si urechile la cuvintele stiintei“.             
“Cerurile spun slava Lui Dumnezeu si intinderea lor vesteste lucrarea mainilor Lui. O zi istoriseste alteia acest lucru, o noapte da de stire alteia, despre El. Si aceasta fara vorbe, fara cuvinte, al caror sunet sa fie auzit. Dar rasunetul lor strabate tot pamantul si glasul lor merge pana la marginile lumii“. (Psalmi 19. 1-4).
“Prin credinta pricepem ca lumea a fost facuta prin cuvantul lui Dumnezeu, asa ca ce se vede n-a fost facut din lucruri care se vad “ (Evrei 11.3).
Acest lucru nu s-a descoperit asa de mult; prin intermediul microscopiei de ordinul electronilor.
Toate lucrurile sunt create din materii care nu se vad. Daca te uiti prin microscop dintr-o data se vor vedea tot felul de lucruri minuscule. Au inceput sa descopere atomul si au descoperit ca acesta are trei parti importante: protoni neutroni si electroni. Si au crezut ca nu exista materie mai mica care nu se vede. Cu cat mergem cu cercetarea mai departe in Univers cu atat inaintam in studierea atomului si descoperim din ce in ce mai multe lucruri. In Eclesiast Dumnezeu spune, ca niciodata nu vom ajunge la capat, dar spune ca tot ce se vede n-a fost facut din lucruri care se vad. De unde stiau asta in urma cu 2000 de ani in urma? Psalm 33.6 scrie: “Cerurile au fost facute prin cuvantul Domnului, si toata ostirea lor, prin suflarea gurii Lui“. Caci El zice si se face; porunceste si ce porunceste ia fiinta. Dumnezeu nu vrea sa-si imparta Gloria. Isaia 48.1-11 scrie …” Nu voi da altuia slava Mea“. Ma repet: evolutia ii ia slava Lui Dumnezeu, ii fura lauda.
“Tinerilor fiti supusi celor batrani. Si toti in legaturile voastre, sa fiti impodobiti cu smerenie. Caci Dumnezeu sta impotriva celor mandrii, dar celor smeriti le da har. Smeriti-va dar sub mana tare a Lui Dumnezeu, pentru ca la vremea Lui El sa va inalte. Si aruncati asupra Lui toate ingrijorarile voastre, caci El insusi ingrijeste de voi”. (Petru 5.5-7).

Astfel, a fost o seara si apoi a fost o dimineata...



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu