ADEVARUL PUR

Intr-o lume in care nimic nu pare sa aiba sens, triumfa doar un singur lucru...ADEVARUL

11 martie 2011

Creationismul


“Creationismul sustine ca fiecare categorie de plante sau animale provine dintr-un act de creatie direct, si ca nimeni nu poate descinde dintr-un stramos diferit de el insusi. Caini au fost din totdeauna caini. Oamenii au fost intotdeauna oameni si nu au avut un stramos diferit de om“.
Dumnezeu este Creatorul, Conducatorul si Stapanul universului Cel care a proiectat fiecare forma de viata cu un scop precis dupa un plan in excusivitate al Lui si pentru El. Acest concept se numeste Creationism Stiintific-(J. Morris).
Conteaza oare cine suntem? De unde venim? Ideile totdeauna au consecinte. Dumnezeu a poruncit si totul a luat fiinta. Deci asa s-a intamplat cu adevarat? De unde a aparut pamantul si toate care le gazduieste? Oare conteaza cu adevarat? Tot ce conteaza este Dumnezeu: Problema originii si felul in care au aparut toate, nu are deloc de-a face cu stiinta adevarata ci cu Dumnezeu. Dumnezeu a fost initiatorul. Oare conteza cu adevarat? Sigur ca da! Insa daca nu-l avem pe Dumnezeu atunci ce ne mai ramane? Existam datorita unor procese nedirectionale, fara sens, haotice?
Ori stam aici ca niste gramezi de preparate chimice de reactie, ori ca niste creatii a Lui Dumnezeu?

“Daca Tata n-ai sub soare,
Decat haosul pustiu,
Nu e nimeni sa-ti masoare
Al gandirii scancet viu….
Daca-n logica absurda
Muma-ti e Oarba-ntamplare
Nu e nimeni sa-ti auda
Strigatul de disperare.   
(M. Bulzan)

Deci comportamentul tau este reprezentarea convingerilor tale.
Daca te-au preocupat urmatoarele intrebari: ce cred despre nasterea omenirii? Despre inceputul pamantului? si care este originea cerului? - Pamantul a luat nastere cu un scop, sau intamplator? Ce varsta are pamantul?
In Psalmul 1din biblie scrie: “exista doua feluri de a parcurge aceasta lume; fie mergem pe calea cea dreapta, fie urmam calea lumii, a celui viclean si rau“.  “Multe cai pot parea bune omului, dar la urma se vad ca duc la moarte“. (Prov. 14.12).
Aceasta este inselatoria. Ce fel de minciuni sunt in ziua de astazi? De unde au pornit si cat de extinse sunt?













“Pazeste-ti inma mai mult decat orice,
Caci din ea ies izvoarele vietii“ (Prov. 4.23).
Asta ar trebui sa facem! Un mod de a ne pazi inima este sa ne invatam copii ce este adevarat, apoi sa ne pazim inimile in mijlocul culturii rele si pervertite in care traim. Sa cunoastem Cuvantul si sa stim tot despre Cuvant. Caci prin cunoasterea Cuvantului, vine Credinta, si prin pastrarea Credintei, se pazeste inima, adica viata. Foarte multi nu-l  doresc pe Dumnezeu, care pune piciorul in pragul usii noastre. Exista o intoleranta la unii vis-à-vis de ideea existentei unui Dumnezeu Creator. 
La Romani 1.28 scrie: “Fiindca nu au cautat sa pastreze pe Dumnezeu in cunostinta lor, Dumnezeu i-a lasat in voia mintii lor”. Noi suntem oameni de stiinta, n-o sa credem in Dumnezeu ar spune unii. Atunci Dumnezeu va zice: “Incinge-ti mijlocul ca un viteaz: ca Eu sa te intreb si tu sa Ma inveti“. (Iov  40.7).   
Cand noi, ca natiune, ne indepartam de autoritatea Cuvantului Sfant a lui Dumnezeu, adica biblia, care incepe cu Geneza (facerea) sau inceputul si acceptam teoria evolutionista ca numai materia conteaza, iar noi suntem animale care evolueaza, ca pamantul are miliarde ani vechime, atunci misticismul si raul patrund in noi, in tara noastra si in cultura noastra. Ideile au consecinte!
Sa ne intoarcem spre Tatal nostru cel iubitor si sa ne supunem adevarului, adica bibliei.
Aceasta este singura speranta ca natiune, ca popor.
“Si judecata aceasta sta in faptul ca odata venita lumina in lume, oamenii au iubit mai mult intunericul decat lumina, pentru ca faptele lor erau rele.
Caci oricine face raul, uraste lumina, si nu vine la lumina ca sa nu i se vadeasca faptele, fiindca sunt facute in Dumnezeu, dar cine lucreaza dupa adevar, vine la lumina, pentru ca sa i se arate faptele, fiindca sunt facute in Dumnezeu. (Ioan 3.19-21).
Oamenii de toate culturile iubesc intunericul. In Geneza 1.1 scrie: “La inceput Dumnezeu a facut cerurile si pamantul”. Este foarte simplu. Ori veti crede asta, ori veti crede ca totul s-a petrecut la intamplare, haotic, lipsit de ratiune, fara nici o directie. In Apoc. 4.11 scrie: “Vrednic esti Doamne si Dumnezeul nostru, Sa primesti slava cinstea si puterea…
Caci tu ai facut toate lucrurile Si prin voia Ta stau in fiinta Si au fost facute!“
Deci ori credem in unul ori in celalalt. Fie ca Dumnezeu este Creatorul, fie ca nu este. Ce dezamagire. La ce se refera? Au inlocuit creationismul biblic, cu miliardele de ani de evolutie. Dupa asta Dumnezeu este usor de indepartat cand evolutia il inlocuieste. Astfel lumea carnala si Diavolul vor fi la putere si astfel amagirea satanei va fi completa. Revolta impotriva lui Dumnezeu incepe de acasa, cu mandria si egoismul. Sotiile nu mai asculta de soti, copii stiu mai bine decat parintii cum sa-si traiasca viata. Revolta incepe chiar de acasa. Asa functioneaza amagirea Satanei.

Astfel, a fost o seara si apoi a fost o dimineata...


Un comentariu:

  1. Biblia: liliecii sunt pasari (Leviticul 11:19), Terra este plata, are colturi si sta pe 4 coloane (multiple), exista doar insecte cu 4 picioare (Leviticul 11:20).
    Daca ar fi sa traim in spiritul Bibliei: femeia nu are voie sa predea (Timotei 2:11-12) sau sa poarte pantaloni (Deutronom 22:5).
    Aceste exemple mi-au fost cel mai la indemana. Biblia este o carte scrisa pur si simplu de niste oameni, limitati in propria cunoastere si gandire. De ce toata actiunea biblica se petrece in zona Marii Mediteraneene. De ce Australia sau America nu sunt pomenite in Biblie? De ce dinozaurii sunt omisi in Biblie? De ce Dumnezeu omoara atatia oameni: Sodoma, Gomora, Potopul, natiile de oameni, conduse de uriasi, care stau in calea evreilor invadatori (Dumnezeu le porunceste sa distruga tot si sa le violeze femeile)....
    Te rog, ia in serios aceste intrebari si ofera niste argumente relevante, luand in vedere faptul ca Biblia insasi nu e o dovada ca Biblia este "cuvantul lui Dumnezeu".

    RăspundețiȘtergere